„НАК-3“ ЕООД предлага услуги по почистване на сняг – ръчно и машинно снегопочистване.

Снегопочистване. Почистване на сняг. Снегоизвозване.
Снегопочистване. Почистване на сняг. Снегоизвозване.

Снегопочистване на пътища, паркинги, алеи. Снегопочистване на пешеходни зони.

 • Механизирано снегопочистване;
 • Обработка със сол, пясък, луга;
 • Обработка с препарати срещу замръзване и обледяване;
 • Почистване на сняг;
 • Опeсъчаване;
 • Снегоизвозване. Извозване на събрания сняг;
 • Премахване на ледени висулки;

В зависимост от терена и изискванията, натрупаната снежна маса се премахва ръчно или с машини. При снеговалеж за почистване на сняг използваме челни товарачи и трактор с гребло за избутване на сняг. Тракторът е оборудван и с разпръсквач на гранулирани препарати против заледяване, а челните товарачи имат възможност да нанасят течни антиобледенителни агенти. Габаритите на машините позволяват да бъдат обработвани и тесни пешеходни зони. Когато терените не позволяват употребата на машини, снегопочистването се извършва ръчно.

Ръчно и машинно полагане на антиобледенителни агенти

Антиобледенителните агенти са няколко типа, като основните са вредни и безвредни за растителността. Безвредните антиобледенители са със значително по-висока стойност, но е задължително да се използват в случай, че желаете да запазите растителността в района на обработка.  Принципно е правилно с антиобледенителни препарати площите да бъдат обработвани преди снеговалеж или в началото на снеговалежа. Така препаратът не позволява снежната маса да залепне или да замръзне и значително улеснява последващото снегопочистване. Разполагаме с машини за разпръскване на гранулирани препарати, а габаритите на машината позволяват да обработваме както големи площи, така и пешеходни зони в тесни участъци. Където терените не позволяват машинна обработка, препаратите се нанасят ръчно.

Снегопочистване. Почистване на сняг. Снегоизвозване.
Снегоизвозване

Снегоизвозване

Често при обилни снеговалежи или тесни пространства където е невъзможно да се натрупва почистената снежна маса, е необходимо събраният сняг да бъде извозен. Обикновено когато се налага снегоизвозване, то е поради липса на пространство, което не позволява на едрогабаритна техника да работи в зоната на снегопочистване. Поради тази причина за снегоизвозване използваме малък самосвал, челен товарач или контейнери за отпадъци .

Премахване на ледени висулки
Премахване на ледени висулки

Премахване на ледени висулки

Ледените висулки представляват непосредствена опасност за живота и здравето на хората. Пределно нясно сме, че подобни заявки се изпълняват приоритетно и при надеждно обезопасен район. Най-често премахването на ледени висулки се извършва с помощтта на автовишка, като се стараем след сигнал в рамките на час да обезопасим опасните зони и в рамките на няколко часа да отстраним опасните висулки. Често образуването на ледени висулки е провокирано от неправилно функциониране на улуците и водостоците. При възможност заедно с премахването на ледените висулки  се отстраняват и предпоставките за последващо образуване на лед.

Направете бързо запитване:

  или се свържете с нас по предпочитания от вас начин, за да обсъдим важите нужди и изготвим конкретна оферта.

  Вижте галерия от нашата дейност по снегопочистване и снегоизвозване: