Услуги със строителна механизация и специализирана техника

Фирма „НАК-3“ ЕООД  е основана през 2011г., с идеята да предложи достъпни услуги със специализирана техника, като фокуса е насочен предимно към дребния потребител с по-малки нужди.

Идеята се роди съвсем спонтанно, защото всички услуги в бранша са в полза на големите обекти и крупните суми.

През 2010г. завършихме наш обект с любезното съдействие на голяма строителна фирма. Оказа се, че са любезни до получаване на сумата от големия строеж. Разбра се, че за довършителните работи никой няма желание да изпрати фадрома за два кубика чакъл, да изпрати вишка за подмяна на крушка или корекция на улук. Никой не пожела да докара багер за три метра изкоп и за една водомерна шахта. Дежурният отговор беше ‚‘‘ Сега имаме голям обект‘‘; ‘‘Само това ли трябва да се свърши‘‘; ‘‘Но това е за два часа работа‘‘. Не осъзнавах защо трябва да дам 600 лева за дванадесет метрова стълба и да се чудя дали ще оцелея, защото трябва да стигна до увисналата лампа под покрива на къщата. Не осъзнах и защо, трябва седмица и половина целия двор да е в кал, за три метра изкоп и една шахта, при условие, че с механизация същата работа се върши за един ден. Не разбрах и защо на двора от 5 декара може да работи трактор, а в моя само мотика. Не разбрах и с какво моята лампа е по-различна от петте на този сголемия двор и се чудех дали моите 12 метра, не са по-ниски от неговите 12 метра, та там за‘‘безопастност‘‘ има вишка, а аз на ниското мога и със стълба. Недоумявах и защо 30 те сантиметра навалял сняг на този с големия двор са по-дълбоки от моите 30 см  сняг, че там имаше фадрома, а на мен ми казаха да се оправям с лопата.

Тогава си зададох и въпроса: Когато работата е малка за големите, кой ще свърши моята малка работа, която за мен е голяма?

Услуги със строителна техникаТака се роди идеята да уеднаквим мерките за всички и 30см сняг навсякъде да са 30, а 12м  височина да са си 12 и за една и за пет крушки. Дадохме си сметка, че хората имат потребност от някой, който не върви по пътя на големите, а  върви редом до всеки, който има необходимост от помощ, без мярка за големина. В последствие осъзнахме, че това правило не е валидно само за услугите със специализирана техника, а и за дребните битови ремонти. Разбрахме, че да повикаш някой да смени една крушка не е каприз, а необходимост. Дадохме си сметка, че това е потребност и е нормално земните хора да не разбират от всичко. Дадохме си и сметка, че има хиляди причини да си в невъзможност да свършиш нещо привидно дребно. Ако се замислим, на човек за подмяна на един елементарен кран са му необходими около 3 часа. Да свали повредената част, да се облече за да не ходи по домашни дрехи до магазина, да отиде до магазина и да напазарува, да се върне и да облече работните дрехи, да подмени съответната част, да си облече домашните дрхи, да изпере работните, както и да почисти около мястото на ремонта. И не на последно място, да разполага с нужните инструменти.

Осъзнавайки всичко това, ние от „НАК – 3“ ЕООД, решихме да предложим услуги задоволяващи ежедневните потребности на хората, защото знаем, че човек се чувства комфортно, когато всичко си е на мястото до най- дребния детайл и че дребните неуредени неща създават не по-малък дискомфорт от големите.

С времето разбрахме, че за максимално удобство на клиентите е необходимо да предложим услуги с изключително широк спектър. Това се оказа не толкова лесно, но не и невъзможно. Към момента можем да се похвалим, че сме единствената фирма, предлагаща подобно разнообразие от услуги.  Дейностите на дружеството са разграничени в няколко основни направления,  подробно описани на страницата на сайта.  Дори и в сайта не са описани всички предлагани услуги. Разделите нямат за цел да изброят или поставят някаква рамка на предлаганите услуги, а имат за цел да ви предразположат  да не се притеснявате да се обадите и да попитате: А можете ли да …..?   Единствените ограничения за вашите запитвания са  да са морални и законосъобразни.

В резюме ще завършим с една поговорка: ‘‘Добрият приятел ще те измъкне от затвора, а истинският приятел ще стои до теб и ще ти повтаря – НИЕ я оплескахме здравата“. Нямаме претенции, че в наше лице ще намерите истински приятели, но ще се постараем да бъдем добри приятели.